تورم خوراکی و فشار بر دهک های فقیر در یکسال گذشته

بررسی ها نشان می دهد بیشترین نرخ تورم سالانه به ثبت رسیده در مهر ماه به فقیرترین دهک جامعه تعلق داشته و از آن سو کمترین فشار تورمی بر دوش ثروتمندترین دهک بوده است.

به گزارش صدای بورس, تورم ماهانه مهر ۳ درصد برآورد شده، این دومین ماه متوالی است که تورم ماهانه روندی صعودی به خود گرفته و رو به افزایش است. تورم سالانه نیز در مهر ۴۲.۹ درصد به ثبت رسیده، به بیان دیگر میانگین قیمت کالا و خدمات در دوازده ماه منتهی به مهر امسال نسبت به میانگین قیمت کالا و خدمات در دوازده ماه منتهی به مهر سال گذشته نزدیک به ۴۳ درصد افزایش یافته است. تورم سالانه دهک اول که فقیر ترین دهک جامعه محسوب می شود در مهر ۴۸.۷ درصد بوده، این نرخ بالاترین تورم سالانه به ثبت رسیده در میان تمامی دهک ها به حساب می آید. تورم سالانه دهک دهم نیز در مهر ماه ۴۰.۸ درصد به ثب رسیده، بر این اساس در یکسال گذشته بیشترین فشار تورمی بر دوش فقیر ترین گروه جامعه و کمترین فشار تورمی را ثروتمند ترین گروه جامعه متحمل شده است.

تورم سالانه خوراکی ها و آشامیدنی ها در یکسال گذشته نزدیک به ۶۰ درصد برآورد شده، این در حالیست که تورم غیر خوراکی ها و خدمات در همین بازه زمانی ۳۴ درصد بوده است. در نتیجه می توان بیان کرد که در یکسال گذشته عمده تورم از سمت اقلام خوراکی و مواد غذایی بوده، از علل اصلی این رخداد می توان به جراحی اقتصادی دولت و اجرای سیاست حذف ارز ترجیحی دانست که باعث جهش شدید قیمت خوراکی ها در کشور شد.

از سویی هم اقلام خوراکی در سبد مصرفی اقشار کم درآمد جامعه سهم بالایی دارد و هر زمان که تورم بیشتر از سمت اقلام خوراکی ها باشد این گروه ها متحمل فشار تورمی بالاتری نسبت به سایر دهک ها می شوند. به طور کلی می توان گفت که از منظر تورم سالانه هرچه از سمت دهک ها بالای درامدی به سمت دهک ها کم درآمد تر حرکت می کنیم، شاهد به ثبت رسیدن تورم های بالاتری بوده ایم. البته علی رغم اینکه تورم سالانه در دهک های پایینی بالاتر بوده، تورم ماهانه در مهر ماه برای دهک های ثروتمند بالاتر به ثبت رسیده است. علت این رخداد این است که در مهر ماه بر خلاف یکسال گذشته تورم اقلام غیر خوراکی بیشتر بوده است.

منبع: اکو ایران

photo_2022-11-01_12-39-10

کد خبر 461906

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =